.profile-img { margin:0 auto 0; -webkit-border-radius: 50em; -moz-border-radius: 50em; border-radius: 50em; }

October 02, 2014

Usrah..

By the way,, Assalamualaikum... Lame kan Ummu tak update blog.. Ahaks..
Ekceli.. Ummu tak tau nak update ape... Lain kali.. bagi la suggestion sket.. Ye dak??

****
Oke,, today, I'm gonna tell uolls bout my 'usrah' last week...
Sebelum ni, x banyak sangat aktiviti... sebab ahli usrah x sporting langsong.. tambahan tuan yng menulis ni lagilah.. memang seriously tak sporting lebih dari orang lain.. HAHAHAKKKSSS....
If you're gonna meet me, you'll get bored with me because i'm doesn't like to speak to people I didn't know....

Okay.. ni lah aktiviti kitorang minggu lepas...

1. tulis satu perkataan sorang kat kertas lain2...
     : nama artis -> kata kerja dimulai oleh imbuhan 'me' -> pilih salah satu anggota badan.. diluar atau di dalam badan -> lastly, nama artis balik... this.... enjoy,,








Ha...!! Amacam??? Lawak ke tidok???Kalau lawak sangat tu tak payah le... Cukop la setakat pecah perut tu.. ye dak??!

2. Ni kakak usrah aku buat.... Ala~ mesti korang dah puas tahap gaban dah do this things.... OKe.. kitorang dh bgikan 2 kumpulan, pastu, kakak usrah ceritalah gambaran yng perlu dilukis -> pass kepade orng seterusnye.. -> Last- last orang terakhir kena lukis.. Ahaks.. Sempoi... Padahal kesimpulannye... tak jadi sebab... ekceli, permainan tu apabila dh cakap.. terus pass kat orang seterusnya, tapi bincang ramai2 pulak.. Kesian kakak usrah.. nasib baik die tu panjang akal.... terus die suruh cari nilai dalam gambar tu... 

^
|
Ha..! Yang ni Ummu lukis.. Cantikkan??


Ni yang kawan Ummu lukis... Ahaks!!

Lastly.. Kakak usrah suruh kitorang lukis aje ape yang ade dalam kepala hoyak masing-masing... Ummu ape lagi,, fikir ... fikir... teringat tahun lepas... tengah baring-baring atas lantai.. Out of the blue.. suke sorang2... Then, kawan Ummu tanye... "ape yang kau tengah sukekan??? Kau dah gile ka?? Dahlah suke2 tengah tido.." ... Ummu jawab.. " weh!! aku tak tido la.... entah tetibe imaginasi tu datang and it's so funny... " Kalau korang tengok bende tu, korang definitely will laugh like a crazy person...Nak tau ape?? *IMAGINASI+ beberapa gigi berada di dinding... n seketul gigi berdiri atas bas yang jatuh dari atas rak... Bawah ni... 
Ni yang Ummu lukis.. yang lain tu... Kengkawan..
 Ni Yayang lukis...
 Tasha lukis..

 Anis.. (dalam kepale duk pikir nak balik rumah..)

 Kak Khadijah..a.k.a. Kakak usrah aku... *memang die terror bab2 melukis ni..

 Ni Fatin yang lukis... (ummu taktahu sape ni.... adik ipar kot.. Ahakhs..)

**************************************

Hm....... Sebelum Ummu akhiri 'entry' ini, 


( Ummu kat belakang sane tuh!! Yang lain sepupu-sepapat..)

Papai.. Sweet dreams...

1 comment

  1. Assalamualaikum!
    Saya baru jer ada masa nak update pasal libster award.. so, saya dah tagged awak.. jom join ;)

    http://demahabbah.blogspot.com/2014/10/libster-award.html

    Tk.

    ReplyDelete

© U M M U A Q I L L A H
Maira Gall