.profile-img { margin:0 auto 0; -webkit-border-radius: 50em; -moz-border-radius: 50em; border-radius: 50em; }

September 16, 2014

Facts About Me..

Annyeonghaseyo...
*ber'korea' pulak cik Ummu nih.. Ahaks...!!

Hm... Ummu perasan sekarang ni memang ramai eh tulis fasal "facts about me" segale bagai...
Nak tulis jugak lah... Ahaks... Mengede~

* * * * * *




 Oke... Hope korang faham... -_-

1. Sangat tak suke segala keturunan 'DURIAN' dari hujung tangkai sampai hujung duri tuh... (mengigau)...Ahaks... Seriously, bukan setakat tak suke but Hate it, ok... Sampai umi Ummu cakap " Mat Saleh datang Malaysia makan durian, tapi kau tak makan".... Hahaha... 'dah memang tak suke..' bau durian tu lagilah.. sekali bau aku dah blah jauh2...                                                                            

2. Suka swimming.. Start swimming from darjah 6.. Asalnye umi suruh adik aku yang belajar swimming.. tapi aku ni la yang nak ikut swimming jugak... hmm... belajar bukan free... bayor le.. boleh tahan la... tapi sekarang memandangkan aku tinggal kat asrama, so, cuti je lah boleh pergi kat akuatik... nasib baik aku ade bestfriend yang ikut same.. so, we'll meet there for 'dating'...

3. Cepat 'badmood' kalau ade orang menjerit marah tahap 30% kat aku.. muke aku terus jadi masam macam cuke kat dapur korang tu la.... Kalau orang tegur pun aku buat 'pekak je .. sampai orang yang tegur aku pun rase nak lenyekkan je aku.. Ahaks... So Annoying...

4. Pabila aku balik hostel, perkare first aku serbu adalah... Jeng..jeng..jeng... LAPTOP !! Aha! memang wajib la aku terkam bende ni dulu... kalau tak ade ni, aku cari la pape yang boleh 'online' ... Sanggup ku berkorban................. Weird.................

5. Suke berangan la ape-ape yang mungkin aku akan capai.. Muahahaha

6.

#sayasambungkemudian
#stillthinking

10 Adab Bersama Allah SWT

Assalamualaikum.... ^O^

Sedang Ummu BW.. Jumpe la satu entry ni from Yong Osman...


***********************************************

  1. Cintakan Allah SWT.
  2. Ikhlaskan segala amalan semata-mata kerana Allah SWT.
  3. Takut dan sentiasa berharap kepada Allah SWT.
  4. Bersyukur apabila diberi nikmat.
  5. Bersabar apabila ditimpa kesusahan.
  6. Melihat Taufiq dan Hidayah daripada Allah SWT apabila dapat melakukan ibadat dan ketaatan.
  7. Sentiasa berzikir mengingati Allah SWT dan sentiasa bertaubat memohon keampunan dariNya.
  8. Tidak berputus asa, malah sentiasa mengharapkan rahmat daripadaNya.
  9. Melakukan segala perintah Allah dan meninggalkan segala laranganNya.
Beriman dengan penuh keyakinan terhadap Qada’ dan Qadar Allah SWT kerana setiap perkara yang berlaku ada hikmah disebaliknya yang tidak diketahui.



Take A Note Evelibadi... Ahaks.....

September 15, 2014

Oh~ Touching.. -_-



Doing some blogwlking. Read some entry from various blog. And the I found this...:

DO READ < HAVE FUN


Boy: I broke up with her. 

His Best Friend: What happened? 

Boy: She’s just too much for me. 

His Best Friend: What makes you say that? What did she do wrong? 

Boy: Well, for one.. She only cared about her appearance. Always had to look good, always took forever to get dressed! So insecure.. 

His Best Friend: So, you broke her heart because she wanted to keep your eyes locked on her? She wanted you to see that you have the prettiest girl under your sleeve and not think otherwise? I see..

Boy: Oh.. Well.. She’d often call me or text me asking where I am, who I’m with, telling me not to smoke, not to drink. She’s so clingy!

His Best Friend: So, you broke her heart because she cares about your well being? Because she cares about you a lot? And her greatest fear is losing you. I see..

Boy: But.. Uhh.. Well, she’d always cry when I say something slightly mean. She can’t handle anything. She’s a crybaby!

His Best Friend: So, you broke her heart because she has feelings? And because she just wanted to hear you say you love her? I see..

Boy: I.. Well! You know, she’d get jealous easily. I could barely talk to other girls! She’s so annoying! I had to hide it from her so she wouldn’t bitch about it.

His Best Friend: So, you broke her heart because she just wanted you to commit to her? She thought you were faithful, but you lied so she could find out later and hurt even more? She just wanted the guy she loves the most to love only her. I see.. 

Boy: Well, she.. 

His Best Friend: You broke up with her because she’s good for you? She just wanted the best for you? She’s broken now because you were selfish. Are you proud? 

Boy: I broke her heart.. Because I couldn’t see what was happening.. What happened to me? 

His Best Friend: You lost the girl that loved you like no one else could. You see? You didn’t want her when all she ever wanted was you. THAT’S what happened.
 
 
-------SADDDD---------



September 14, 2014

Apabila kenduri rumah orang KAYA

Hye kamu semue..
(macam ade orng yang nak bace belog aku)

Semalam aku ke kenduri orng....
Excited jugakla sbb umi aku cakap rumah tu orng kayee... kalau korang pon msti la excited jugak . Ye dak??

* * * * *
Pabila dah siap makan.. kenelah pi salam dengan tuan rumah ye dak?
Hm... pabila dh salam... ade 'a girl' cuit .. hulur tangan kat aku..
Aku salam la dangan die.. pastu aku dengar dye cakap.. "he'eh" dengan muke pelik bebenor...
Pastu die kasi la se'pek' coklat kat akuu... aku amik.. dalam hati.."die hulur tangan nk bagi coklat ke suruh aq salam dengan die?... malunyeeeee"
Pastu aq dh x tngok die.. pndang belakang terus sampai umi aku habis talking dngan kawan die..
*cepatla umi.. balik...

© U M M U A Q I L L A H
Maira Gall